2023 Yılı Trend Zemin Kaplamaları

Yıl sonuna yaklaşırken akıllarda 2023 yılı için hangi iç mekân tasarımları ve doğal olarak hangi zemin kaplamalarının trend olacağı sorusu dolaşıyor. Önümüzdeki yıl için fiziksel, zihinsel ve çevresel sağlıktaki iyileşmelere olan farkındalığın artması tahmin edilmektedir.

Blog 2022-12-22 14:02:31

Yıl sonuna yaklaşırken akıllarda 2023 yılı için hangi iç mekân tasarımları ve doğal olarak hangi zemin kaplamalarının trend olacağı sorusu dolaşıyor. Önümüzdeki yıl için fiziksel, zihinsel ve çevresel sağlıktaki iyileşmelere olan farkındalığın artması tahmin edilmektedir. Bu yüzden duyusal, ruh halini yükselten ortamlar veya tam tersi sakinleştirici atmosferlere olan ilginin artması bekleniyor. Duygusal ilişkileri veya hareketleri teşvik eden, mekânların karakterini taşıyan zemin kaplamalarının gözde olacağını görebiliriz.


Cesur ve Sıcak Renkler mi Kromoterapi mi?

Enerji arttıran pigment kullanımları zeminlere hayat getirirken rengin vücut üzerindeki terapötik etkisi göz ardı edilemeyecek. Seyrek geometrik desenler, sakinleştirici dokular ve net çizgiler güçlü tasarımlarla şaşırtacak. Kromoterapiye ek olarak nötr renk tercihleri güncelliğini yitirmeyecek.   Popülerliğini yitirmemesinin nedeni soft renkler kullanılarak döşemenin üstündekiler ile rahat bir şekilde eşleştirilmesidir. Dinlendirici veya ruh halini yükselten tasarımların ikisini de bol bol göreceğiz.


Organik Desenler

Ahşap malzemenin yönü, yüzey görünümü veya şekli, büyüme halkası yerleşimi dâhil olmak üzere çok sayıda farklı şekli vardır. Bu yumuşak ve çeşitli görünümlerin insanlarda gevşeme gibi etkileri olması dolayısıyla ileriki dönem için döşeme trendlerinden biri olacağı tahmin ediliyor. Örneklemek gerekirse sıcak ahşap tonları ve ağaç damarı desenlerinden oluşmuş bir zeminin üzerinde yürümenin rahatlatıcı bir etkisi vardır.
Damar desenlerinin farklı şekil ve renklerinin öne çıktığı diğer malzeme mermerdir. Özellikle LVT için mermer etkisi çarpıcı bir seçim olmaya devam edecek. Son derece sert ve soğuk bir malzeme olan mermerin sadece doğal taş görünümü gibi olumlu özelliklerini kullanan LVT zemin kaplamaları popülerliğini koruyacak.


Karo Halılar

Rahat, konforlu, sakinleştirici ortamlar denilince akla ilk gelen zemin kaplama malzemesi halılardır. Halı üzerinde yürümenin diğer zemin kaplamalarına oranla stresi azaltan özelliği olduğu bilinir. Ayrıca karo halılar tasarımda büyük esneklikler sağlar, binlerce stil ve renklere uyum sağlamasıyla vazgeçilmeyecek bir zemin kaplama çeşididir. Sesi maskelemesi, yalıtım sağlaması ve en düşük seviyede uçucu organik bileşik (VOC) yayması diğer popülerliğini koruyacak özellikleridir.


Döngüsel Tasarımlar

Zeminler, yalnızca bir alanın tasarımı veya hissini etkilemekle kalmaz, aynı zamanda çevre üzerinde de bir etkiye sahiptir. Gün geçtikçe daha fazla insan, karbon ayak izlerinin ve satın alma seçimlerinin çevreyi nasıl etkilediğinin farkına vararak tercihlerini bunlara göre belirliyor.  Geniş zemin malzemeleri yelpazesinden sürdürülebilir seçeneklere yöneliyor. Atıkların dönüştürülüp yeniden hammadde olarak kullanılması ve bu metotlarla üretilen ürünlerin kullanılması günümüzde tercih nedeni olmaktadır. Bu yüzden zeminler için yeniden kullanılabilecek ürünlerin kullanımında artış bekleniyor. Geri dönüştürülmüş içerikten oluşan iplikler, kauçuk, yün ve sisal kullanımının popüler hale geleceği düşünülüyor. 
Mekânları inşa ederken veya yeniden modellerken bazı zorluklarla karşılaşılabilir. Malzemeler, renkler ve dokular için çok fazla seçeneğe sahip olmak kafa karıştırıcı gelebilir. Unigen olarak; hızla değişen ve gelişen dünyada son teknoloji ve trendleri takip ederken aynı zamanda, kalitesinden ödün vermeyen ürünlerimizle mekanlarınıza en uygun zemin çözümleri sunuyoruz.
 

Diğer İlhamlar